OLIVIE PLUS 30X adalah minyak zaitun asli yang mempunyai pelbagai khasiat semulajadi dan kandungan antioksida yang tinggi.

Berbeza dengan minyak zaitun yang lain, OLIVIE PLUS 30X mempunyai 30 KALI lebih banyak antioksida semulajadi Hydroxytyrosol dan Oleocanthal.

Penyelidikan saintifik telah membuktikan OLIVE PLUS 30X mengandungi 30x lebih banyak antioksida semulajadi berbanding minyak zaitun yang lain.

Apa itu antioksida?  Kenapa ia penting untuk badan?

Antioksida merupakan unsur-unsur semulajadi yang terdapat pada makanan tertentu yang mampu meneutralkan radikal-radikal bebas di dalam badan serta memperlahankan proses penuaan.

Radikal bebas boleh menyebabkan tindak balas rantaian yang mampu merosakkan sel-sel badan dan menjadi punca utama kepada penyakit-penyakit berbahaya seperti kanser, sakit jantung, kerosakan disebabkan oleh kencing manis, parkinson, nyanyuk/alzheimer dan sebagainya.

Kenapa OLIVIE PLUS 30X mengandungi 30 kali lebih antioksida?

Kandungan antioksida semulajadi yang luar biasa dan eksklusif adalah disebabkan oleh keadaan persekitaran luar biasa pokok-pokok zaitun OLIVIE PLUS 30X membesar.  Bekalan air yang terhad di tanah berbatu di padang pasir memaksa pokok-pokok zaitun mengeluarkan kandungan antioksida yang sangat tinggi untuk terus hidup.

KENAPA?

Tafsir Al-Quran Surah An-Nur Ayat 35

 {يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ}
yang dinyalakan dengan minyak dari pohon yang banyak berkahnya. (An-Nur: 35)
Iaitu bahan bakarnya dari minyak zaitun, yang merupakan pohon yang banyak berkahnya.


{زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلا غَرْبِيَّةٍ}
(iaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur sesuatu dan tidak (pula) di sebelah barat(nya). (An-Nur: 35)
Lafaz zaitunah berkedudukan sebagai badal atau ‘ataf bayan. Iaitu pohon zaitun tersebut tumbuh bukan di sebelah timurnya yang akibatnya sinar matahari pagi tidak dapat sampai kepadanya, tidak pula tumbuh di sebelah baratnya yang akibatnya ada bahagian darinya yang tidak terkena sinar matahari di saat matahari condong ke arah barat. Akan tetapi, ia tumbuh di daerah pertengahan yang selalu terkena sinar matahari sejak pagi hari sampai petang hari, sehingga minyak yang dihasilkannya jernih, baik dan berkilauan.
Ibnu Abu Hatim meriwayatkan, telah menceritakan kepada kami Muhammad ibnu Ammar yang mengatakan, telah menceritakan kepada kami Abdur Rahman ibnu Abdullah ibnu Sa’d, telah menceritakan kepada kami Amr ibnu Abu Qais, dari Sammak ibnu Harb, dari Ikrimah, dari Ibnu Abbas sehubungan dengan makna firman-Nya: (iaitu) pohon zaitun yang tumbuh tidak di sebelah timur sesuatu dan tidak (pula) di sebelah barat(nya). (An-Nur: 35)
Iaitu pohon zaitun yang ada di padang sahara dalam keadaan tidak tertutupi oleh naungan pohon lainnya, tidak tertutupi oleh gunung, tidak pula berada di dalam gua. Pendek kata, pohon itu tidak tertutupi oleh sesuatu pun. Maka pohon sejenis ini menghasilkan minyak yang paling baik.

(sumber: http://www.ibnukatsironline.com/2015/07/tafsir-surat-nur-ayat-35.html)

BETUL KE?

 

Sumber minyak zaitun OLIVIE PLUS 30X diperolehi daripada ladang zaitun Atlas Olive Oils di Maghribi

Telefon kami (klik “Call us”)
Whatsapp kami (klik “Whatsapp”)

APA BUKTINYA?

Kandungan hydroxytyrosol di dalam OLIVIE PLUS 30X adalah sebanyak 233 mg/Kg, jauh lebih tinggi! Kandungan polyphenols juga amat tinggi: 1250 mg/Kg dibandingkan dengan ‘virgin olive oil’ yang biasa: 253 mg/Kg.

Perbandingan kandungan (unit mg/kg) Hydroxytyrosol (HT) dan Tyrosol (T) antara 22 sampel minyak zaitun daripada 4 negara Mediterranian dan OLIVIE PLUS 30X.

APA BUKTINYA?

Sumber: (Hrneirik and Frische – 2004) – yang membandingkan OLIVIE PLUS 30X dengan minyak zaitun lain membuktikan kandungan polyphenols yang jauh lebih tinggi.

OLIVIE PLUS 30X secara semulajadi mengandungi 30 kali lebih Hydroxytyrosol iaitu sejenis polyphenol semulajadi yang sangat bagus untuk badan.  Ini bermakna, ianya 30 kali lebih berkesan untuk melindungi jantung daripada pengoksidaan kolestrol LDL.

 

 OLIVIE PLUS 30X dengan kandungan polyphenols semulajadi yang tinggi amat sesuai untuk diambil sebagai makan kesihatan pada setiap hari.

1. Polyphenol ialah istilah umum yang digunakan mewakili beberapa ribu molekul berasaskan tumbuhan yang mengandungi unsur-unsur antioksida.
2. LDL (low-density-lipoprotein) atau “kolesterol jahat”  –  LDL digelar sebagai kolesterol jahat kerana ianya membentuk plak di dalam saluran darah dan boleh menyebabkan serangan jantung dan strok.

Testimoni Pengguna

Bertindak Sekarang!

Call/Whatsapp 012-9282726 (Klik Sini)

Dapatkan Minyak Zaitun terbaik OLIVIE PLUS 30X

Kami adalah Ejen Rasmi Olive House

(Afiyat Resources – ID Ejen Olive House 86868)

OLIVIE PLUS 30X - 250ml
RM 119.90

OLIVIE PLUS 30X mempunyai 30 KALI lebih banyak antioksida semulajadi Hydroxytyrosol dan Oleocanthal.

Cara Pengambilan:

1-2 sudu diambil sebelum makan pada waktu pagi dan malam