Olive House Olivie Plus 30x – Maklumat Bermanfaat

Olive House memperkenalkan kelebihan Olivie Plus 30x – Minyak zaitun terbaik di dunia dengan bukti saintifik

Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

1. Asal Usul Olivie Plus 30X

Minyak Zaitun Olivie Plus 30x dihasilkan sejak tahun 1887 oleh Syarikat Atlas Olive Oils yang terletak di El-Borouj, Morocco. Berpengalaman selama 125 tahun dalam menghasilkan minyak zaitun extra virgin yang berkualiti tinggi menjadikan syarikat Atlas Olive Oils merupakan salah satu syarikat pengeluar minyak zaitun terbaik di dunia dan mendapat banyak pengiktirafan di peringkat antarabangsa.

Antara pengiktirafan yang diterima adalah Anugerah Mario Solinas yang dianjurkan oleh International Olive Oil Council, ‘Great Taste Award of London’ dan The International Olive Oil Competition of Los Angeles di Amerika Syarikat.

Kenapa Olivie Plus 30x Istimewa & Unik ?

Olivie Plus 30x Olive House
Ladang Olivie Plus 30x Olive House

Keadaan ladang buah zaitun milik Atlas Olive Oils yang panas, kering dan berbatu amat sesuai untuk menghasilkan buah zaitun yang bermutu tinggi. Sebanyak tiga juta pokok zaitun di tanam di dalam estet yang berkeluasan sebanyak 600 hektar.

Kepadatan polyphenol yang tinggi di dalam Olivie Plus 30x(nanti saya ceritakan apa polyphenol) adalah disebabkan oleh keadaan istimewa ketika pokok buah zaitun itu membesar. Persekitaran gurun, tanah yang berbatu dan kekurangan air telah memaksa pokok zaitun untuk menghasilkan buah yang mengandungi kandungan antioksida yang tinggi untuk membolehkan pokok itu meneruskan hidup.

Penderitaan ekologi telah memaksa pokok zaitun tersebut memberi hasil yang terbaik bagi menjaga diri dan juga kita. Buah zaitun di tanam di kawasan gurun yang tanah dan persekitarannya bebas dari sebarang pencemaran.

Pemprosesan Minyak Zaitun Olivie 30 Plus ini dihasilkan di kilang pemprosesan yang terletak di dalam ladang tersebut sejurus buah zaitun segar selesai dipetik dari ladang buah zaitun.

2. Mendapat Sijil USDA Organic.

Ladang Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

Kenapa pentingnya untuk mendapatkan kelulusan USDA organic?

Mendapat SIJIL ORGANIK DARI USDA (United States Department of Agriculture) adalah sangat penting kerana ini merupakan pengiktiran dari badan antarabangsa yang menyatakan bahawa olivie plus 30x adalah makanan organik yang bebas dari bahan kimia dan pencemaran.

3. Menjalankan Ujian Makmal (Test Report )

Ladang Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

Saya sangat particular tentang ini, sebaiknya saya akan mendapatkan any reports yang menunjukkan kandungan di dalam sesuatu makanan. Alhamdulillah untuk Olivie Plus 30X ada laporan  ujian (test report) dan  analisis yang dijalankan menunjukkan Olivie kaya dengan antioksida dan 100% natural.

Satu Sudu Olivie Plus 30x memberikan Tiga Puluh Kali Manfaat berbanding minyak zaitun extra virgin biasa yang terbukti daripada kajian saintifik.

Analisis juga menunjukkan yang Olivie Plus 30x yang dikeluarkan oleh Atlas Olive Oils mempunyai kandungan yang kaya dengan polyphenols (polifenol) semulajadi dan secara spesifiknya  Hydroxytyrosol yang mempunyai 30 kali ganda berbanding minyak zaitun extra virgin biasa.

Kandungan polifenol yang dihasilkan amat penting melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi mengelakkan penyakit yang serius seperti kanser, sakit jantung, parkinson dan sebagainya.

Hydroxytyrosol adalah molekul antioksida yang paling kecil dan unik yang mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak ( blood brain barrier). Kandungan Hydroxytyrosol dalam pati minyak zaitun Olivie Plus 30x adalah abdara 25 hingga 30 kali lebih tinggi dari minyak zaitun biasa. Ini dapat dilihat dengan perbandingan yang dibuat ke atas minyak zaitun extra virgin olive oil dari negara lain.

Ladang Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

Terdapat dua komponen utama di dalam Olivie Plus 30X iaitu Hydroxytyrosol dan polifenol. Dua kandungan ini membezakan Olivie Plus 30X dengan minyak zaitun yang lain. Hydroxytyrosol adalah “superstar” antioksidan yang paling hebat ditemui sehingga kini. Nilai ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity -Kebolehan menyerap sel rosak radikal bebas) dicatatkan setinggi 68,567 yang mana 15 kali ganda tinggi dari teh hijau. Ini boleh di lihat melalui perbandingan di bawah.

Ladang Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

4. Mendapat Pengiktiran Dari Pakar Nutrisi Antarabangsa.

Ladang Olivie Plus 30x Olive House
Olivie Plus 30x Olive House

Profesor Henri Joyeux merupakan pakar nutrisi antarabangsa dan juga pakar bedah kanser, Hospital Universiti Montpellier, Perancis berkata

“Saya akan menggunakan Olivie Plus 30x secara meluas tanpa preskripsi, lebih-lebih lagi dalam bidang oncologist saya”

Boleh juga tonton youtube tentang penerangan olivie plus 30x dari Profesor Henri Joyeux, tapi dalam bahasa france you all hehe kena kita nanti pakat masuk kelas france lak :). Bila dah dapat pengiktiran dari mereka yang berpengaruh ketahuilah bahawa makanan itu benar-benar berkualiti dan ini menjadi ciri pilihan saya dalam membuat pembelian.

Profesor Henri Joyeux yang dikenali sebagai “bapa kanser dunia”, juga terlibat di dalam menerbitkan buku bertajuk “Olive Oil Antioxydants – A Treasure For Your Health”. Buku ini adalah rekod kajian ilmiah tentang penyakit kronik dan fungsi minyak zaitun olivie plus 30x dalam membantu mencegah dan merawatnya.

5. Kaedah Pemprosesan Tanpa Haba

Menggunakan teknik pemprosesan ‘Mechanically Cold Pressed’ iaitu proses mengeluarkan minyak zaitun secara alami iaitu dengan mengisar buah zaitun tanpa melibatkan sebarang bahan kimia atau pemanasan ataupun penggunaan haba.

Tidak ditapis bagi mengekalkan khasiat minyak zaitun di tahap yang maksimum.

6. Nurtisi Utama Di Dalam  OLIVIE 30 PLUS

Olivie Plus 30x mengandungi polifenol iaitu Hydroxytyrosol dan Tyrosol yang amat tinggi berbanding minyak zaitun extra virgin yang lain.Ini menjadikan Olivie 30 Plus amat berkuasa dan bertindak dengan lebih pantas.Kandungan Polifenol yang dihasilkan amat penting bagi melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi manfaat kesihatan dibawah :

 • Melancarkan peredaran darah
 • Mengelakkan saluran darah di dalam otak tersumbat yang mengakibatkan penyakit strok
 • Mengelakkan saluran darah tersumbat di bahagian jantung yang mengakibatkan serangan jantung.
 • Memberi perlindungan kepada sel otak bagi melawan penyakit Alzheimer dan Parkinson.

b) Vitamin A, D, K dan E

 • Meningkatkan sistem imuniti dalam tubuh badan
 • Membantu sistem pernafasan seperti asma dan sukar untuk bernafas.
 • Memberi perlindungan untuk anti-penuaan
 • Kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat.

c) Asid Linoleik (Omega 3 & 6)

 • Menurunkan paras LDL (kolestrol tidak sihat)
 • Mengawal Tekanan Darah Tinggi
 • Melindungi dari penyakit radang seperti arthritis sendi
 • Menahan penggumpalan platlet darah

d) Antioksidan

Antioksidan akan melindungi sel dalam badan daripada radikal bebas yang menjadi penyebab kepada kanser seperti kanser kulit, payudara dan kolon.

e) Karotene

Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi beta karotene (pro-vitamin A) yang dapat membantu mengalakkan penyakit mata seperti katarak.

f) Lemak Mono Tak Tepu

Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi lemak mono tidak tepu yang bertindak menggantikkan lemak tepu yang tidak sihat dan hasilnya menggalakkan penurunan berat badan

g) Emollien

Emollien adalah sebatian pelincir di dalam minyak zaitun yang terdiri daripada Asid Oleik, Asid Palmitik dan Squalene. Ia bertindak sebagai perapi dan pelembap yang amat baik untuk kesihatan kulit kepala serta melembutkan dan melebatkan rambut.

Olivie Plus 30x juga membantu mengatasi kulit kering dan melembapkan kulit. Minyak zaitun secara alami seperti minyak yang dibuat khas oleh kulit, sehingga mudah diserap dengan baik ke dalam kulit.

Minyak zaitun biasanya tidak menyebabkan alergi,akan tetapi disarankan untuk tidak dioleskan ke kulit yang berjerawat. Dan menurut salah satu penelitian, minyak zaitun bahkan dapat membantu melindungi tubuh dari serangan kanser kulit.

Antioksidan dan anti-inflamasi yang ada dalam minyak zaitun diduga dapat membuat kulit menjadi halus dan lebih berseri. Selain dioleskan ke kulit, mengamalkan minyak zaitun juga dapat memberi manfaat antioksidan yang tinggi dan membantu menghalang radikal bebas dan mengurangi keradangan kulit yang mempengaruhi kerutan dan kekencangan kulit.

Dapatkan Minyak Zaitun Olivie Plus 30x edaran Olive House daripada kami di 010 656 2726 atau wasap kami di http://produkolivehouse.wasap.my

Shopping Cart