Olive House Olivie Plus 30x Dan Kolesterol Tinggi

Pengambilan Olivie Plus 30x oleh Olive House untuk masalah Kolesterol Tinggi

Assalamu’alaikum. Mohon pencerahan doktor, pesakit yang telah dimasukkan stent ke jantung disebabkan kolesterol terlalu tinggi dan 4 saluran tersumbat, doktor minta dimasukkan 2 lagi stent dan menunggu panggilan hospital sahaja. Bolehkah pesakit ini menggunakan olive oil untuk mengurangkan masalah kolesterol ini? Mohon respon doktor dan rawatan terbaik untuk kes ini. Terima kasih. seterusnya

Jawapan :

Dr Hafizah Amanulla:
Wa’alaikumsalam. Masalah sumbatan pada saluran darah arteri koronari jantung ini adalah disebabkan oleh pembentukan plak atherosklerosis lalu stent dimasukkan bagi membuka laluan. namun, ini bukanlah penyelesaian akar umbinya. Minyak zaitun sangat bagus untuk menurunkan paras kolesterol dan seeloknya diambil bersama Olivie Plus 30x yang mempunyai kuasa antioksidan yang lebih tinggi bagi menyelesaikan radang dalam salur darah seterusnya mengurai sumbatan dalam salur darah. Jus delima juga elok diamalkan setiap hari bagi membantu proses penyembuhan. Elakkan makanan yang mengandungi lemak trans seperti marjerin, daging proses, makanan Barat. Elakkan juga pengambilan gandum untuk mengurangkan radang akibat gluten. Tingkatkan ibadat dan kembali kepada Allah kerana pastinya sesuatu penyakit ada penawarnya kecuali mati.

Dr Salman Amiruddin:
Wa’alaikumsalam. Hypercholesterolemia / ischemic heart disease awaiting stent. Kandungan kadar kolesterol yang tinggi di dalam darah merupakan penyumbang terbesar kepada tersumbatnya salur darah yang memberikan oksigen kepada jantung seterusnya membawa kepada kematian sel jantung. Di samping rawatan doktor seperti ubat pencair darah dan sesetengah kes yang memerlukan pembedahan,pengubahan diet merupakan perkara yang penting agar penyakit yang sama tidak berulang:

1. Elakkan makanan berlemak tepu seperti daging dan ubah kepada lemak tak tepu yang sihat seperti minyak zaitun & minyak ikan.
2. Banyakkan mengambil buah-buahan dan sayuran berserat yang menyerap lemak sebelum ianya dihadamkan oleh perut.
3. Mengubah makanan asasi seperti beras dan gula kepada jenis organik dan berwarna perang.

Amalkan produk Olive House seperti Olivie Plus 30x sebagai ikhtiar untuk mengelakkan atauj mengatasi masalah kolesterol

Sumber – Olive House

Shopping Cart